Verbouw kloosterwoning

Alkmaar

Voor een particuliere opdrachtgever heeft Raad architecten het ontwerp gemaakt voor de verbouwing en restauratie van een voormalig klooster woning uit 1917. Het voormalig klooster is gesitueerd in het Nassaukwartier in  Alkmaar. In het ontwerp worden de oude kenmerken van de woning terug gebracht met moderne toevoegingen. Waar mogelijk zullen de originele oude details op de begane grond in ere worden hersteld. De meest in het oog springende verandering is het vervangen van alle kunststof kozijn voor authentieke houten kozijnen, welke goed aansluiten op de architectuur van de bestaande woning als ook in het straatbeeld van het Nassaukwartier. Het interieur wordt lichter door de nieuwe puien in de achtergevel en de open structuur op de begane grond. Daarnaast zullen alle verdiepingen een volledig nieuwe en eigentijdse indeling krijgen waardoor de ruimtes weer voldoen aan de huidige wensen. Ook wordt de entree voorzien van een vide, waardoor het daglicht vanaf de voorgevel diep de entreehal in zal vallen. Daarnaast zal door deze ingreep een zichtlijn vanaf de 1e verdieping naar de voorgevel ontstaan.

Top