Verbouw duinwoning

Bergen aan Zee

Op deze duin locatie in Bergen aan Zee hebben we een bestaande woning mogen verbouwen, naar een ruimere woning naar alle wensen van deze tijd. Het voorste gedeelte van het huis is het bestaande gedeelte, het achterste gedeelte is nieuw opgetrokken waar de grens bij de opvallende schoorsteen ligt. Deze eyecatcher hebben we toegevoegd in het ontwerp, en kan zowel binnen- als met een buitenhaard worden gebruikt. De bestaande woning  was voorzien van een rieten kap, deze is vanwege de bouwkundige staat volledig vervangen en geïsoleerd. Voor de nieuwe buitenmuren hebben we metselwerk  gebruikt met exact dezelfde afmetingen als het  bestaande metselwerk, en in dezelfde lagenmaat doorgezet. Zowel het bestaande als nieuwe metselwerk is afgewerkt met kalei, waardoor het verschil tussen de bestaande en nieuwe stenen niet zichtbaar is. Daarbij geeft deze afwerking de woning zijn typische duinwoning uitstraling. De kozijnen zijn allemaal vervangen voor nieuwe kozijnen met isolatieglas. De bestaande woning is uitgebreid met een nieuwe woonkeuken en op de verdieping is  er een extra slaapkamer gerealiseerd. De woning is levensloop bestendig doordat alle basis voorzieningen zich op de begane grond bevinden. Door het kleurgebruik, metselwerk en de rieten kap past het huis prachtig in zijn bosrijke omgeving met daarbij de zee op loopafstand.

 

Opdrachtgever: particulier
Oplevering: 2020
Status: opgeleverd
Top