Nieuwbouw woonhuis

Andijk

Dit Belgische landhuis in de West Friese polder is gebouwd op de kavel waar de oude woning van het gezin altijd heeft gestaan. Doordat de nieuwe woning meer naar de hoek van de kavel is verschoven, kon het gezin daar tijdens de bouw blijven wonen.

De woning is gebouwd in Belgische stijl, welke zich kenmerkt door het gebruik van natuurlei, robuuste kozijnen, en een natuursteen plint.  Een ander kenmerk is het gebruik van Belgisch sloopsteen, welke door ons samen met de opdrachtgevers en de materiaal leverancier zelf zijn uitgezocht in België. Los van het feit dat het de woning het kenmerkende karakter geeft is het ook van groot belang voor het milieu om bestaande bouwmaterialen opnieuw leven in te blazen.

Aan de achterzijde van de woning is een veranda gebouwd met een ingebouwde haard en aan de zijgevel bevindt zich een erker met balkon. Op de eerste verdieping bevinden zich de badkamer, een wasruimte en de slaapkamers waarvan enkele ruimtes boven de garage zijn geplaatst. Het eindresultaat is een uniek woonhuis, die prachtig in de landelijke omgeving past. 

Top