Peijnenburg Enkhuizen

Lotus Bakeries heeft ons in 2015 opdracht gegeven voor het verbouwen en uitbreiden van de Peijnenburg fabriek in Enkhuizen. De aanleiding van de opdracht was een voorstudie naar de mogelijke aanpassingen en uitbreidingen om het gehele productieproces en de daarbij behorende logistiek te optimaliseren.

Door een groot gedeelte van de bestaande fabriek te slopen ontstond de mogelijkheid om op de juiste plaats expeditie gedeelten, magazijnen en werkplaatsen te realiseren. Ook de bestaande kantoren en kantine zijn volledig gesloopt en zijn vervangen door moderne kantoren met een entree, kleedruimtes, spreekruimtes en een personeelsrestaurant.

De nieuwe uitstraling van de buitenzijde van het gebouw is puur en ingetogen qua materiaal en kleur gebruik. De gevels moesten onderhoudsarm, maar vooral ongedierte werend zijn. De gestucte geveldelen vormen een kader die alle verschillende gebouwdelen omsluit en er op die manier een geheel van maakt.

Doordat het gebouw als het ware in een groene zone ligt, is er met de aanleg van het voorterrein, naast de nodige bestrating ook aandacht voor beplanting in de vorm van gras, struiken en bomen. Door de keuze van pure materialen en een ingetogen kleuren pallet voor zowel het gebouw als de inrichting van het voorterrein gaat het geheel fraai op in zijn omgeving. Het project is medio 2018 door ons opgeleverd.

Top